MOTIVATION

Helgen är över och man är tillbaka i vardagen igen som innebär skola, skola och skola. Idag träffades gruppen för att göra klart det sista i arbetet så nu väntar jag bara på att Johanna ska höra av sig med webbadressen från NE. Hon är en räddare i nöden, jag glömde helt bort att leta reda på den när jag var i skolan tidigare idag så tack vare henne slipper jag gå ner för att fixa den. Tusen Tack!

I fredags åkte jag och hjärtat ner till Falkenberg för att börja min födelsepresentshelg. Där lagade han baconinlindad fläskfilé fylld med soltorkade tomater, fetaost och timjan, till det serverades hemmagjort potatismos. Det var så otroligt gott. I lördags åkte vi vidare till Göteborg där det blev lite shopping i stan, köpte äntligen ett par svarta jeans leggins på carlings. Är supernöjd, är mycket skönare än vanliga hårda obekväma jeans. När vi var trötta på stan begav vi oss ut till hotellet som låg en bit utanför Göteborg bort mot hamnen. Vi bytte om och gick ner till Spa avdelingen, väl där blev vi informerade om det stoooora utbudet av olika bastuar, bassänger, viloställen, fotbad. Det var sååå grymt skönt och otroligt mysigt alltihop.

På kvällen sen bjöds det på 3 rätters, det enda jag kommer ihåg är att det var rödspetta med skaldjursricotto och lemon curd glass till efterätt. Men allting var supergott!

En helg jag kommer leva länge på! Tack älskling!

LUGNET EFTER STORMEN

Har varken haft lust eller tid att skriva, det enda som har kretsat de senaste dagarna har varit medicinsk bildbehandling.

Kontrast, brus, skärpa, upplösning, frekvenser, mAs, kV, finfokus, grovfokus, eko, spridd strålning, högpassfilter, lågpassfilter, brusreducerande filter, kontrast höjarfilter, indirekt, direkt konvension, bakåt projektion, iterativ rekonstruktion, pixel, voxel, snitt, bandbredd, gradientfält... OSV

Men nu är det äntligen över!


Så tillbaka till verkligenheten. Under tiden som har gått har jag hunnit med att fylla år, dagen spenderades hemma. Dagen började med att älsklingen gratulerade mig och berättade om min present. Nästa helg åker vi ner till deras stuga i Falkenberg, då ska han laga middag. Det är så mysigt där nere, nära havet och de har öppen spis. Sen på lördag åker vi till Göteborg, det blir lite shopping. När vi är trötta på det så väntar en hotellnatt på oss ute i Göteborgs skärgård och en rygg&axel massage. Efter det blir det en trerättes middag. Kommer bli helt underbar, jag har världens bästa pojkvän!

Sen flöt dagen på, mamma och pappa kom i och sjöng för mig. Fick två jättefina saker till lägenheten, ett fågelhus som man kan sätta ett värmeljus i och två glas man också kan sätta ljus i. De skiner så fint. Mormor kom upp på en bit tårta och farfar kom lite senare på eftermiddagen. Efter att Gustaf slutat jobba kom han till mig med världens finaste bukett med blommor. Rosorna var typ de största jag sett, så nu står de här i lägenheten och jag vill aldrig att de ska vissna. Så fina är de, och så gullig är han. Kvällen avslutades med att vi tittade klart på Kick-Ass som vi börjat på dagen innan.

Nu är Gustaf på väg upp hit och jag ska försöka hitta ett gott recept till kvällen.