TENTAPLUGG

Då var det dags igen, 11 dagars intensivt studerande innan kommande tenta är gjord. Tänkte det är lika bra att sätta igång nu för tiden bara flyger iväg. Ihelgen har varit hur bra som helst med massor av Gustaf och återträff av nära och kära. Imorgon åker jag upp till Jönköping igen och på fredag bär det av till Halmstad för att träffa flickorna vid kusten. Innan dess blir det pluggpluggpluggGustafpluggpluggplugg och lite träning förståss.

Snart kommer Gustaf hit och då måste jag bli klar med understryckningarna av pluggpapprerna därefter blir det film, popcorn och cider.

SNART HELG

Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2.8 DI Macro

Igår var det veckans höjdpunkt så här långt, då kom Gustaf upp till mig och vi hade supermysig hela kvällen. Han åkte direkt efter jobbet så att han var uppe här tidigt. Vi gick en lång promenad, genom stadsparken och kollade på hästarna och hjortarna där. Sen på vägen hem stannade vi till vid "mitt" kastanjeträd och plockade nötterna som fallit. De ska jag ge till mamma, hon brukar dekorera med dem. Väl hemma blev det dusch, kvällsmat och Arga Snickarn med tända ljus och en kopp te på det. Imorgon är det fredag och då får jag träffa honom igen ♥

Sen styrketräningspasset i måndags har jag fortfarande träningsvärk i mage, lår och rygg fast det är bättre än det var igår då kunde jag knappt röra på mig utan att det gjorde ont. Det värkte om jag satt, stod, låg eller rörde på mig. Ett tag visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Läste lite på internet om att man kunde träna bort den så begav mig till gymmet och lyfte lite lätt och idag kändes det faktiskt bättre.

Imorgon ska vi upp till Ryhov för att skaffa information och data inför laborationsrapporten, nackdelen är att vi är i grupp. Det är någonting med att arbeta i grupp, jag har ingenting emot det när man ska utföra något men när det kommer till att sitta ner och skriva blir jag otålig. Det är så svårt när det är så många viljor och allting tar så mycket längre tid än om man hade fått sitta ner själv och skriva sin egen rapport. Att vara 2-3 stycken går jättebra men imorgon ska vi vara 6 stycken, det är 3 för mycket.

Nu blir det några avsnitt av The vampire diaries, riktigt bra är det.

DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅGOT GOTT

...väntar alltid för länge tänker jag. Jag kunde inte sluta kolla på True blood igår, det var så spännande. Efter varje avsnitt var man bara tvungen att starta igång ett nytt för att se hur det skulle lösa sig med allt. Varje gång sa jag till mig själv att jag bara skulle se 10-15 minuter för att se om han/hon överlevde men jag kunde inte slita mig. Det hemska är nu att jag har slut på avsnitt och säsong 4 kommer inte förens sommaren 2011! SOMMAREN 2011, det är liksom en hel evighet tills dess. Så har istället bestämt mig för att se om The vampire diaries är något att ha, är redan skeptiskt inställd men man kanske får ändra uppfattning.

Idag invigde jag mina löparbrallor men det blev ingen längre runda. Själv tyckte jag att det gick riktigt bra, jag sprang på som om jag aldrig gjort något annat. När jag trodde att jag sprungit åtminstone 2.5 km kollade jag på telefonen, har applikationen Runtastic, som visade 1.8 km. Redan där tappade jag suget och inte nog med det när jag bestämde mig för att springa hemåt var det liksom bara uppförsbacke hela vägen. Det var ju inget jag hade märkt av i början, att det varit nedförsbacke största delen av rundan. Inte konstigt att det gick så lätt att springa den delen, desto jobbigare den senare biten. Det får bli ett nytt försök på torsdag och då ska jag välja en mer planare runda att springa.

Nu ska jag göra ostmackor och titta på söndagens avsnitt av Ensam mamma söker.

CALLUNA VULGARIS

 

Alla bilder tagna med Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2.8 DI Macro

NYA VANOR

Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2.8 DI Macro


Måndagar är bra om man har tänkt lägga om sitt liv och sina vanor, det har precis varit helg och man har hunnit unna sig det man behöver för att vara laddad att börja på måndagmorgon. Gustaf har idag, måndagen den 17 oktober, börjat sitt nya liv som kommer att innehålla lite mindre skräpmat och lite mer motion. Ett stort lycka till önskar jag honom och jag ska försöka hjälpa honom jag också.

För min egen del ska jag börja att löpa/springa/jogga, kärt barn har många namn och inga jag gillar något vidare. Jag har aldrig varit någon löparfantast och tycker det rent ut sagt är tråkigt. Hellre tar jag mig en lång promenad än springer en runda men nu ska det bli ändring på saken. Orsaken ligger mycket i att jag investerade mig ett par sjukt sköna löparbrallor och inte nog med det, de kostade 700:- så nu måste jag bara använda dom. Idag blir det ingen löprunda, det har redan blivit kolmörkt och jag har duschat, utan det får bli imorgon när det är ljust ute.

Istället kryper jag med gott samvete, är färdig med alla instuderingfrågor, ner i soffan med en kopp te och tittar på ett avsnitt av True Blood.

Kom på en sak till. Min föredetta granne, hon flyttade i juni, får numera all min post på eftersändning. Mindre roligt...

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST

Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2.8 DI Macro

 

Det tycker nog både mamma och pappa när de kom hem igår. Ordningen här hemma blev snabbt återställd. Buster fick sitta vid bordet när vi åt och smaka lite grann, det bjöds även på ett grisöra efter maten. Därefter blev det soffmys ute i tvrummet där mamma och Buster sover och pappa tittar på något film. Idag är de iväg på Åmmine julmarknad och såklart är Buster även med där.


Idag åker jag äntligen upp till min lägenhet, det ska bli skönt men kommer nog bli svårt att sova de första nätterna själv när man är van att sova tillsammans med någon. Därför erbjuder sig Gustaf så snällt att köra upp mig idag, så ska vi till A6 och köpa träningskläder, nu ska här börja tränas. Sen blir det söndagsmys i soffan.

Nu ska jag se på ett avsnitt av True blood, börjar kanske bli lite tjatigt men det är så bra, sen ska jag börja packa.

STRESS, PRESS OCH MESS

Vaknade lite efter sju idag och tur var väl det för Gustaf. Han hade bestämt sig för att jobba idag men glömt ställa larmet på att det ska ringa på lördagar, dessutom hade inte hans värmare i bilen gått på så när han kom ut så fick han skrapa rutorna. Eller rutor och rutor, när jag tittade ut såg jag att han körde iväg med bara en liten glugg på sig förarsida. Sammanfattningsvis verkar det inte riktigt vara hans dag idag.

Jag och Buster bestämde oss för att krypa tillbaka ner i sängen men jag var inte så trött så satte på ett avsnitt av True blood som ledde till ett till och ytterligare ett till. Nu, några timmar senare, har jag tittat klart på andra säsongen och den var mycket bättre än första, tänk vad bra tredje kommer vara då. Var inne och kollade på svt's hemsida och de ska inte börja sända tredje säsong förens i början av 2011, vet inte om jag klarar vänta tills dess, troligtvis inte. Denna säsong slutade så spännande att jag bara måste se nästa, nu, nu på en gång.

Gårdagen blev jättebra men det var jobbigt. Först åkte jag ju och handlade, till slut tröttnade på det och bara slängde ner varorna i korgen utan att tänka. Väl hemma så blev de två första rätterna helt misslyckade och oätliga vilket inte gjorde saken bättre (allt på grund av den äckliga olivoljan, blä). Sen kom Gustaf och styrde upp det hela, typ, han hjälpte faktiskt till mycket och hade behövt komma tidigare. När vi väl hade ätit konstaterade jag att det faktiskt hade blivit rätt lyckat, trots allt. Dock vet jag inte nästa gång vi bjuder på tapasrätter vi aldrig har testat förut, för man har ju ingen aning om man kommer lyckas eller inte.

Nu väntar diskberget från igår och ikväll kommer mamma och pappa hem, äntligen.

HANDLARLISTAN

Frukt och grönt

200 g ört- och vitlöksmarinerade soltorkade tomater

500 gram färska champinjoner, skivade

100 g marinerade soltorkade tomater

8 st små paprikor eller 4 vanliga

2 färsk chilifrukt, gärna röd

16 dadlar utan kärnor

22 287 st vitlöksklyftor

Cocktailtomater

Ruccolasallad

1 röd paprika

1 gul lök
tomater
1 gurka

Oliver

citron

 

Kryddor

4 msk storbladig persilja

1 tsk spiskumminfrön
13 tsk paprikapulver

5 tsk chilipulver

Färsk timjan

Basilikablad

 

Övrigt

18 st små potatisar med skal
100 g parmaskinka

2 pkt bacon
Ölkorv


3 msk vitvinsvinäger

9.5 dl olivolja

2 dl rapsolja

Vitt lantbröd

Baguetter

8 små tortillas
8 ark filodeg


2-2½ dl grekisk yogurt

300 g manchegoost/fetaost

Philadelphiaost

300 g fetaost

Riven ost

UPPE MED TUPPEN

Gääsp, idag har jag mycket att stå i därför gick jag inte och la mig igen som jag brukar göra när Gustaf åker till jobbet utan satte mig istället ner och skrev ihop handlarlistan till maten ikväll. Den blev nästan ett helt A4 papper lång men gott ska det bli, vi har varit så finurliga så vi ska bjuda på tapas. Dock kommer det ta hela min lediga tid idag att handla och förbereda i och med att Gustaf inte slutar jobba föres klockan fyra och gästerna kommer runt klockan sju.

Idag är också sista dagen som jag är barnvakt åt lillkillen, han kommer bli så glad när matte och husse kommer hem imorgon. Nähe, nu ska jag titta på ett avsnitt av true blood sen blir det att ta bilen till Gislaved och ägna något timme åt att handla in allt.

Ha det kanonis!

GIF VS JPEG






Behöver ju inte skriva vilken bild som är sparad som GIF och vilken som är sparad som JPEG. Först trodde jag att jag hade haft högsta iso inställt på kameran men när jag började granska orginalfilen så märkte jag att den inte innehöll något brus. Tur att jag kom fram till vad som låg bakom alltihop.

YES YES YES

Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2.8 DI Macro


Har märkt att de bilder som jag publicerat på bloggen blir väldigt korniga och inte alls så bra kvalite som jag hoppats på. Efter lite eftersökningar på google fann jag svaret. När man sparar bilder för webben i photoshop är det förinställt att de ska sparas ner i filformatet GIF och inte JPEG som det ska vara. Ska slänga upp en bild som är sparad i GIF och en i JPEG så förstår ni nog vilken skillnad det gör.

 

Vill kunna lägga lite tid på min header men vet inte vad jag ska göra. Nu har jag bara lagt in bilderna för att det inte ska se så tomt ut. Nu blir det duschen sen kommer kärleken hit och så ska vi äta lite kvällsmat och titta på arga snickarn.

TITTA PÅ MIG

Det tar på krafterna att ta hand om hushållet när föräldrarna är bortresta, inte för att jag gör så mycket utöver det vanliga. Från lördag till onsdag hinner det bildas ett berg av disk och det tog jag tag tidigt idag på morgonen. Därefter var det dags för en promenad med Bustergubben, handla, laga mat och vattna blommorna. Efter maten har det inte lyfts ett handtag, vi har vilat middag som man så fint kan kalla det. True Blood och lite medicinsk bildbehandling har det också hunnits med.

Nu är det visst dags för en promenad igen, han står här så fint jämte sängen och hoppar upp och ner, allt för att påkalla ens uppmärksamhet.

HÖSTENS FÄRGER

 

 

 

Alla bilder tagna med Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2.8 DI Macro

EN HÖSTDAG MED BUSTER



Bilderna tagna med Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2.8 DI Macro

 

VAD VAR DET JAG SA


Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2.8 DI Macro


Mor och far åkte ju iväg till Kreta tidigt i lördags, runt klockan halv fyra på morgonen. De väckte mig för att säga hejdå och bad att få extranyckeln till bilen. Jag kramade om och önskade dem en trevlig resa, mamma är något så sjukt flygrädd. När klockan var lite efter 8:a ringde telefonen här hemma, det var pappa som ringde. Jag frågade om allting var okej och han svarade att flyget var försenat en timme men det var dock inte allt, han berättade också att de glömt att lämna in bilnyckeln i luckan. De hade förhandsbokat parkering av ett bolag som hämtar bilen och kör iväg med den till en annan parkering, men utan nyckel har de ju inte möjlighet till detta. Hade jag bara haft kvar extra nyckeln kunde jag ju åkt ner till Göteborg och lämnat in den nyckelt i luckan istället, men nu var båda nycklarna på väg ner till Kreta.

Istället ägnade jag och min bror största delen av förmiddagen åt att försöka få tag i någon som jobbade på det bolaget, vilket skulle visa sig var helt omöjligt. De svarade inte på några av sina nummer på hemsidan och det fanns ingen mejladress att skriva till. Istället ringde min bror till flygplatsen och skulle försöka komma fram till "luckan" dit man skulle lämna nyckeln. Det var lättare sagt än gjort, han blev omkopplad flera gånger och till slut var han tillbaka hos en man som hette Christer som det var andra gången han pratade med. Slutligen kom han fram till luckan som kunde ge honom ett telefonnummer till den person på företaget som jobbade den dagen. Han berättade att det inte var så mycket de kunde göra åt saken men att bilen skulle få stå kvar på parkeringen och de skulle hålla ett öga på den, till samma pris som det skulle kostat annars. Så det löste sig riktigt bra och när vi ringde mamma och pappa för att tala om hur det gått försvann deras oro. Det hade ju varit typiskt om detta hade förstört deras resa tillsammans.

Idag firar de 30-årig bröllopsdag och när jag pratade med de innan idag låg de vid poolen och hade fint väder. Nu ska jag ut med Buster en runda, det är så fint väder och jag har redan varit ute och tagit lite bilder. De kommer att komma upp senare ikväll, eller om jag slänger upp några nu.

PS. Tror ni inte att jag tappade ut välkommstdrinkarna som jag varit så orolig för. Men det var inte så att jag trillade utan jag stod helt stilla med brickan i handen och helt plötsligt välte ett glas och sen blev det rena rama dominioeffekten. Jag kunde inte riktigt släppa det att glasen trillat utan att jag gjort något men framåt kvällen kom det fram att brickan glasen stog på inte var helt platt utan lite kupad så det var inte konstigt att glasen hade trillat. DS.

VATTENDROPPAR (2)



Bilderna tagna med Canon EOS 450D + Tamron AF SP 90/2.8 DI Macro

LENISEN 50 ÅR

Idag fyller Lena 50 år, det är mitt hjärtas mamma. Hon är cool och inte som alla andra mammor. 50 år kan man knappast tro hon är så en stor grattiskram till dig från mig.

Igår hittade jag en outfit så kunde åka och hämta mitt objektiv. En rättelse från igår är att jag inte beställde det från Hongkong utan ifrån Sydkorea. Det är hur bra som helst och vilken skillnad det är från mina andra objektiv, skärpan är helt otrolig. Tyvärr hann jag inte ta så mycket bilder med det igår utan den mesta tiden gick åt till förberedelse inför festen idag. Det kommer att bli kanon, trots att jag ska servera välkomstdrinken.

Istället får jag använda den här förmiddagen åt att lära känna objektivet. Läste precis ett inlägg på Lina Flodins blogg om hur man tar vattendroppar, hon hade en jättebra film om hur hon gör. Vilket fick mig att bli ännu mer sugen på att skaffa en extern blixt, får skriva upp det på önskelistan för snart fyller jag år och det är inte många månader kvar till julafton. Efter att ha sett filmen riggde jag upp min lilla scen och började fota. I början var det lite svårt att hitta en bra vinkel men när väl det var gjort blev bilderna helt okej, det tyckte jag i alla fall när jag kollade på de i kameran. När jag väl la in bilderna i datorn och öppnade upp de för att ta bort de bilder jag inte ville ha såg jag verkligen hur mycket bättre dessa är från de bilderna jag tidigare har tagit. Så nu blir det att redigera lite sen får det bli att slänga upp några av bilderna här på bloggen.

SKA JAG ELLER SKA JAG INTE

Sitter för närvarande hemma i Nissafors, åkte hem redan klockan halv 6 idag på morgonen. Egentligen hade jag föreläsning idag men den läraren vi har är inte alls bra och man lär sig nästan mer på att läsa om det själv. Så jag bestämde mig för att hoppa den och åka med G hem när han skulle börja jobba. Dock vet jag inte vad jag ska ha på mig imorgon på festen men har tänkt kolla igenom min garderob annars får det bli att ta bilen till Värnamo för att se vad de har att erbjuda, vilket säkert inte är några nämnvärda volymer. Helst av allt skulle jag vilja hitta kläder här hemma som jag skulle kunna ha och istället för att åka till Värnamo för att leta, åka till Målskog dit mitt objektiv har landat.

Jaa, som sagt mitt objektiv som jag beställde förra veckan(!!) från Hongkong har kommit. Sjukt snabbt har det gått och jag är sjukt sugen på att testa det men istället är jag fast här i ovissheten. Det enda rätta nu är att genomsöka min garderob, i varje litet hörn och hoppas att man hittar något passande. Annars får det bli en shoppingtripp och jag får vänta ända tills ikväll med att prova objektivet, suck. Jag önskar, för vad det nu är värt, att jag har något bortglömt plagg liggande i garderoben.

STRONGER

Idag kan nog bli en bra dag, hjärtat mitt ringde för en timme sen och berättade att han kommer upp till mig efter jobbet ikväll. Det blir en runda till A6 för att hitta en outfit som jag ska ha till lördag, då vankas det 50-årsfest och jag ska servera champange! Kommer säkerligen snubbla och trilla med alla glasen, hjälp.

På MTV visade de precis top10 av Kanye West's låtar. Förr brukade jag lyssna rätt mycket på honom så kände igen de flesta av låtarna, riktigt bra artist är han. En utav mina absoluta favoriter med han är denna, sätt på den på hög volym och bara njut, riktigt bra pepplåt.



MIXA OCH TRIXA


Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8 II


Nu börjar det äntligen likna något igen. Fick idén sent som attan ikväll att sätta mig ner och bredda bloggen, anledningen är att jag vill kunna lägga upp de liggande bilderna i ett större format (därför testar jag med denna bilden över Jönköping från Stadsparken). Men att få allting att hänga ihop var inte det lättaste fast det börjar se vettigt ut nu så att jag kan lämna det. Tyvärr verkar det som om jag har gjort fel trots allt. Texten i inlägget verkar inte får mer centrerad, alltså bort från kanterna. Jag har försökt med padding men det verkar inte fungera. Får ta och försöka imorgon igen med ny energi och jag ska äntligen få sova ut.

 

Imorgon kommer förhoppningsvis min kärlek hit och hälsar på ♥




ALLA BÄCKAR SMÅ


 

Alla bilder tagna med Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8 II

JÖNKÖPINGS DJURPARK




 




Alla bilder tagna med Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8 II

UNDERBART

Som väntat fick vi sluta innan halv 12 idag och inte nog med det fick vi reda på att tentan som vi skrev i fredags var färdigrättad och att läraren skulle skicka ut resultatet. Väl hemma loggade jag direkt in på mejlen och precis som han lovat fanns där ett mejl och jag blev GODKÄND. Det är alltid så skönt att få reda på att man blivit godkänd och kan då lägga allt bakom sig.

På vägen hem gick jag som jag sa tidigare genom stadsparken, det är så fint där nu på hösten. De har små djurhagar med getter, ponnys, får och lamadjur. När jag kom till getterna var det två små barn som matade dom med lövkvistar. De sprang och hämtade nya hela tiden och var väldigt noga med att alla fick. Jag träffade även på Piff eller om det var Puff, söt var han i alla fall. Inte nog med det hittade jag ett perfekt ställe att ta bäckbilder. Synd att stativet är kvar i Nissafors annars hade jag nog gått dit senare ikväll.

Nu ska jag sätta igång och redigera bilderna jag tog. Kommer med all säkerhet komma upp en del senare idag/kväll.

MORGONSTUND HAR GULD I MUN

Varför, varför somnar man aldrig i tid för att vakna utvilad när man har föreläsning i skolan. Jag tror aldrig jag varit pigg och alert när skolan väntar, men om jag går och lägger mig samma tid och inte har någon skola är jag inte alls trött.

Det här inlägget är egentligen lite onödigt men tänkte skriva om att jag tänkt fotografera lite i Stadsparken här i Jönköping på vägen hem från skolan. Går förbi den varje dag och varje dag tänker jag att: "hade jag haft med mig kameran idag skulle jag allt ta mig en tur i parken" men varje dag är det samma visa att ingen kamera har jag med mig. Dock inte idag.

ETT STEG I RÄTT RIKTNING

Innan ikväll satt jag och försökte svara på instuderingsfrågorna till kursen medicinsk bildbehandling. Det roliga med denna kursen är att det är lite som fotografering, eller jag har i alla fall fått det intrycket. Läraren idag pratade om vad som påverkar bildkvalitén hos en röntgenbild och då nämde han tre ord: kontrast, brus och skärpa.

 

Kontrasten var skillnaden mellan olika material dämpningsförmåga, till exempel mellan ben och fett. Skärpan var om man använde sig av litet fokus eller ett stort fokus. Ett litet fokus kunde man få med många detaljer medan ett stort fokus fick man inte med lika många detaljer. Brus var precis som i fotografering att det kan finnas grynighet i bilden. Blev lite förvånad och samtidigt glad att jag har lite användning av mitt intresse för fotografering till denna kurs. Det gör det hela lite lättare och man kanske rent av kan plugga samtidigt som man fotograferar.

 

Bilden nedan är tagen då min kusin gifte sig i somras. Ingen visste om det förutom brudparet och brudens syster. Vi var alla bjudna till mitt kusinbarns dop då vi blev överraskade av att det skulle vara bröllopsceremoni efteråt. Det var helt underbart och jättemysigt, det som gjorde det så speciellt var att hela dop-och bröllopsakten hölls i brudparets trädgård.

 

Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8 II

VATTENDROPPAR

Alla bilderna tagna med Canon EOS 450D + Canon EF-S 18-55 f/3,5-5,6


Blev inte nöjd med resultatet av bilderna. Det var verkligen svårt att ta i just rätt ögonblick. Orsaken till att det inte blev så bra foton tror jag beror på att det är för mörkt och att jag inte har ett passande objektiv. En extra blixt skulle nog underlätta en del. Det ska bli kul att se skillnaden sen när jag testar med mitt makroobjektiv. Jag tror att det kommer med posten nästa vecka, hoppas hoppas.

LITE STARKARE?

Njaa, jag tror inte det men tröttare. Dagens träningspass var ett prova på så att säga. Vi kände lite på maskinerna och lyfte inte allt för tunga vikter. Nästa träningspass blir på torsdag och då ska jag ha satt ihop ett träningspass till oss. Vi ska bli riktigt muskulösa och i form till beach 2011.

Nu har jag ätit middag, pasta och köttfärsås. Precis vad man behöver efter ett så tufft träningspass. Jag läste ett inlägg om hur man fotar vattendroppar. Jag har försökt innan men inte riktigt fått kläm på hur det går till. I och för sig har jag nog inte rätt utrustning men jag är sugen på att göra ett försök. Inlägget läste jag på Michaela Fagerudd's blogg. Där har hon lagt upp en video som beskriver jättebra hur det går till när man ska fota vattendroppar.

Om det blir några lyckade bilder kommer jag lägga upp de här på bloggen. Annars får jag vänta med det tills mitt macro objektiv som jag har beställt kommer. Nu måste jag diska upp disken så att jag har någonstans att vara.

NY DAG NYA MÖJLIGHETER

Idag var det dags att börja på en ny kurs nämligen medicinsk bildbehandling. Jag hade förberett mig väl med alla föreläsningarnas handouts utskrivna och nya stift i pennan. Efter en snabb genomgång av schemat märkte jag att det sammanlagt blir runt 10 gånger man är i skolan, på fem veckor. Det vill säga blir det ungefär två föreläsningar i veckan, väldigt lite enligt min mening. Inte ska man väl klaga, men man blir lite orolig när man få så mycket ledig tid att tentan kommer bli desto svårare.

Nu sitter jag och väntar på att Johanna ska ta sig upp för den oändligt,
jag bokstaverar : O Ä N D L I G T, långa och branta backen till mig så ska vi inviga styrkerummet och se vad det har att erbjuda. Vi har båda kommit överens om att idag är en dag då vi mjukstartar lite lätt.

En nyhet som mor min kommer bli glad över är att lillebror Buster inte kommer behöva vara ensam hemma mer än en dag på hela den veckan som de är på Kreta. Fick nämligen reda på att jag bara går en dag nästan vecka och det är inte mer än 3 timmar ungefär, snacka om soft.

Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8 II

KVÄLLSTUR I URSKOGEN

 

 

Alla bilder tagna med Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8 II

CYPERN 2010

Sommaren som gått har inte innehållit så mycket annat än jobb. Från början skulle jag bara ha jobbat 4 veckor på Bäckgårdens äldreboende men några veckor innan jag skulle börja där ringde de ifrån hemtjänsten i Hillerstorp och sa att det var knapert på med folk de sista veckorna. Så från att ha varit uppbokad de första 4 veckorna såg jag hur mitt sommarlov krympte från 6 veckors ledighet till endast 2 veckor. Som tur väl var så hade jag en utlandsresa inbokad precis efter att skolan hade slutat, om jag inte hade haft detta vet jag inte om jag hade klarat av sommaren. Resan till Cypern var precis vad man behövde: sol, bad, värme, festligheter och en minnesvärd sjukhusvistelse för Jossan.

Känner just nu för att bara packa väskan och åka iväg. Mamma och pappa åker på lördag till Kreta, lite avundsjuk är man allt. Då ska jag vara barnvakt åt "lillebror bortskämd". Istället från jag väl ägna mig åt att kolla på bilderna från Cypern och tänka tillbaka.

 



Alla bilder tagna med Canon Powershot SX210 is

Rinnande vatten

Har varit sugen på att ta mig ut till en bäck nu i några dagar och frågade pappa idag om han visste något ställe. Han berättade då att det fanns en gammal bäck vid ett ställe som heter Nabban. Det blev en tur dit för att testa att få till mjukt vatten. Resultatet blev inte riktigt vad jag hoppats på men jag lägger upp några bilder här ändå så kanske ni kan tipsa mig om vad jag borde tänka på.

Canon EOS 450D + Canon EF-S 18-55 f/3,5-5,6

 

Canon EOS 450D + Canon EF-S 18-55 f/3,5-5,6


Ville väldigt gärna hitta en flugsvamp att ta kort på men det fanns verkligen ingen alls. Fick bli denhär istället. Fokuset ligger lite fel men jag tycker inte det gör så mycket. Blev rätt fin ändå.

 

Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Mammas pojke

När jag och mina syskon började bli till åren tyckte mamma att det skulle vara en bra idé att skaffa sig en liten sladdis. Resultatet ser ni nedan. Har gör inte mycket väsen av sig nu när han börjar bli till åren (läs 8 år) utan ägnar sig mest åt att sova, äta, sova lite, busa några minuter och sova lite till. Hans favoritplats är ute på varandan precis i dörröppningen där det inte blåser och där solens strålar når honom. Där har han uppsikt över vilka som går förbi och vad grannarna har för sig. Trots att han är oerhört bortskämd tycker jag om honom ändå!

Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8 II


Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8 II

En stund trädgården

Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Igår var första gången på riktigt länge som jag ägnade tid att fota och det var helt underbart. Lite synd på ett vis är att det börjar dra sig mot hösten och de flesta blommorna har hunnit vissa. Fast riktigt så var det inte utan jag hittade några stycken att fota. Bland annat HUM som vi hade både i blått som på bilden och i en mörklila färg, superläckert. När jag var på väg in fick jag se i en av mammas att det fanns rosor kvar och de kunde jag inte låta bli att fota. Blev överraskad över resultatet faktiskt. Brukar inte bli så bra bilder med just mitt Tamron 70-300 objektiv. Här kommer ett smakprov.

Canon EOS 450D + Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 LD MACRO 1:2

OM MIG

Mitt namn är Theres Karlsson och jag kommer från en liten ort som heter Nissafors. Det är en ort där alla känner alla och alla vet allt om alla. Här har jag nästan bott hela mitt långa liv, det vill säga 20 år. Hösten 2009 började jag studera till Röntgensjuksköterska vid Hälsohögskolan i Jönköping. Jag hade tidigt bestämt mig för att bo på plats så sommaren innan skolan började begav sig flyttlasset upp till Dalvikshöjden. Här trivs jag väldigt bra, men trivs minst lika bra hemma där kärleken finns kvar.

På min lediga tid, den tid jag inte går i skolan vill säga, sysslar jag med lite allt möjligt. Jag har ett stort intresse, nästan maniskt, att följa så många serier som det bara går. Varje höst då de flesta programen har seriestart har jag svårt att få tiden att räcka till på kvällen då mina favorit program oftast krockar i tv-tablon. Mina andra intressen är förstås att umgås med vännerna, spela fotboll, mysa med kärleken♥ och självklart att fota.

Jag har alltid haft ett intresse för fotografering. Det började med att jag köpte min första digital kamera på några få megapixel, och inte nog med det den hade en skärm där man kunde titta på bilderna och radera de man inte ville ha kvar. Nu har utvecklingen gått framåt och när jag tog studenten 2008 köpte jag för pengarna en systemkamera. Där kan man tala om att byta upp sig. Här tog nog mitt intresse för fotograferingen ett stort steg framåt. Man fick läsa och lära sig om skärpedjup, fokus, ISO m.m. Man lärde sig något nytt varje gång man tog sig tid att fotografera.

Bloggen startade jag för att kunna ha en plats att skriva av mig på och att publicera mina bilder. Jag hoppas att den ska kunna insperera andra till att utveckla ett intresse för fotografering. Det vet jag själv att det gör när jag tittar på andras fotobloggar. Följ gärna min blogg på bloglovin!



UTRUSTNING



KAMERA
Canon EOS 450D
Canon Powershot SX210 is (Digital)

OBJEKTIV
Canon EF-S 18-55 f/3,5-5,6
Canon EF 50mm f/1.8 II
Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 LD MACRO 1:2
Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

ÖVRIGT
Hama Star 61
SanDisk Ultra II SDHC 8GB
Western Digital My Passport Essential 500GB